Hulpverleners

Psycho-educatie

In de hulpverlening komt verlies vrijwel altijd voor. Je cliënten hebben bijvoorbeeld te maken met het verliezen van de regie over hun eigen leven en hiervoor wordt dan (on)vrijwillig hulp ingeschakeld. Verlies en rouw zijn vaak moeilijke onderwerpen, maar met de juiste kennis en kunde kun jij je ondersteuning aanpassen op je cliënt. Bij ‘DOH’ kan je met een onafhankelijk bureau sparren over casussen waarbij verlies aan de orde is.

Een vast aanspreekpunt

Het kan voorkomen dat je een casus in je caseload hebt die tussen wal en schip lijkt te vallen: het is net te licht voor intensieve hulp en net te zwaar om het los te laten. Ook hiermee kun je bij ons terecht, waarbij wij ondersteunen met lange en laagdrempelige hulpverlening. Zo kan er op de achtergrond toch nog een oogje in het zeil gehouden worden.

Workshops

DOH geeft mini workshops over hoe je verlies bespreekbaar kan maken. Daarnaast geven we handvaten hoe je middels een psychosociale therapeutische benadering je cliënten tot nieuwe inzichten kan laten komen.

We passen ten alle tijden onze workshop aan naar de vraag van de organisatie die de workshop boekt.

De workshops zijn ook geschikt voor organisaties buiten de jeugdzorg branche. 

Samenwerking partners

Empiresport

Voor onze opkomende sporttalenten werken we samen met Empire sport. Zij scouten jonge talenten tussen de 8 en 21 jaar oud en zorgen dat zij bij de juiste sportvereniging terecht komen. Bij Empiresport worden de jonge talenten ondersteund bij hun sportcarrière.

Kom met ons in contact!